Laminaat: voor- en nadelen in een oogopslag 

Uiterlijk van laminaat.

Een goede laminaatvloer is niet anders dan een echte houten vloer. De twee verschillen echter van elkaar. Zo zijn houten vloeren, zoals de naam al doet vermoeden, gemaakt van hout. Laminaatvloeren hebben een harde kunststof toplaag met daarop een houtdessin. De basis bestaat meestal uit een onderzijde van geperste houtvezel (MDF). In feite verwijst laminaat eigenlijk naar meerdere lagen die op elkaar zijn gestapeld. Hierdoor heeft het laminaat andere eigenschappen dan de naturel uitvoering.

 

Laminaatvloeren zijn gemakkelijk in gebruik.

Dames op stiletto's zijn een misdaad tegen houten vloeren. De resultaten ervan? Diepe deuken en krassen. Dit betekent dat de vloer opnieuw behandeld moet worden. Veel werk dus. Voor laminaatvloeren is de situatie anders. Omdat de toplaag zeer sterk is, zijn laminaten over het algemeen zeer goed bestand tegen slijtage en krassen. Het nadeel in vergelijking met houten vloeren is dat laminaat niet kan worden gerepareerd als het eenmaal beschadigd is. Daarnaast zijn laminaatvloeren makkelijk schoon te maken. Maak je geen zorgen als er een glas cola valt. Veeg het af en je bent klaar. Zorg ervoor dat u bij een ongeval altijd direct opruimt, vooral vloeistoffen. Als je dat niet doet, zakt het weg in je plank en ontstaan ​​er hobbels. Niet mooi!

 

waar voor je geld?

Een grote reden waarom laminaten zo populair zijn, is de goede prijs-kwaliteitverhouding. Zo kosten laminaatvloeren beduidend minder dan parketvloeren. Maar ook binnen laminaat zijn er veel prijsverschillen, afhankelijk van de gebruikscategorie. De meest voorkomende kwaliteiten zijn 23/31, 32 en 33, waarbij de hoogste kwaliteiten de grootste slijtvastheid hebben. Het wordt aanbevolen om niveau 23/31 te gebruiken voor normale huishoudens, en niveau 33 wordt aanbevolen voor gebieden met veel verkeer, zoals winkelcentra of kantoorgebouwen

 

Geluidsoverlast 

Woon je in een appartement met buren daar beneden? Overweegt u laminaat in uw woonkamer te leggen? Vergeet niet de ondervloer te plaatsen. Met minimale demping van 10dp. Je wilt de benedenburen niet belasten met hinderlijk loopgeluid. De overlast wordt veroorzaakt doordat laminaatvloeren zwevend worden gelegd en dus niet verlijmd. De ruimte tussen de grondplaat en de vloer zorgt voor geluidsoverlast. De juiste ondervloer lost dit probleem op. En, niet slecht, een ondervloer isoleert je huis beter en beschermt de vloer tegen vocht. Geniet zo langer van je vloer.